Weer naar school

De zomervakantie zit er alweer op. Voor veel kinderen is het spannend om weer naar school te gaan, zeker na 6 weken vakantie. Wennen aan een nieuwe juf of meester, wennen aan het schoolritme en wennen om weer samen met alle klasgenootjes in de klas te zijn.

Ook voor kinderen die voor het eerst naar school gaan, is het natuurlijk reuzespannend. Hoe zal het gaan op school? Krijg je vriendjes en vriendinnetjes? En is de meester of juf wel lief? Het is ontzettend fijn voor kinderen om boeken over naar school gaan te lezen. Helemaal fijn om voorgelezen te worden, dan kunnen kinderen er nog even over praten en hun gevoelens delen.  

Kinderen vinden veel herkenning in boeken en personages, en het kan ze veel troost en geruststelling bieden. Het is heel mooi dat boeken daarvoor kunnen zorgen. Ouders kunnen hen vertellen hoe het gaat zijn, maar het werkt veel krachtiger als kinderen er een verhaal over lezen. 

In deze special vinden jullie heel veel boekentips. Boeken met bijzondere meesters en juffen in de hoofdrol, boeken over de eerste keer naar school gaan en boeken die zich afspelen op school.

Op onze site zijn ook boekenrecensies te vinden met het thema school.

Wij wensen alle kinderen veel plezier op school!

Voor het eerst naar school

Een grote stap voor kinderen en hun ouders: de 4e verjaardag houdt ook in dat kinderen voor het eerst naar school gaan. Je kind is een kleuter geworden. Tips: loop samen al eens langs de school, misschien kan je al een keertje spelen op het schoolplein als het een openbaar plein is. Praat er positief over, maak het niet té groot. Plan de eerste weken niet teveel en houd de weekenden rustig. Laat je kind rustig wennen. Én lees leuke boekjes over voor het eerst naar school gaan. Boekentips vind je onderaan deze special.

Juffen en meesters

Ieder jaar krijgen kinderen een nieuwe juf of meester waar ze altijd even aan moeten wennen en die ze moeten leren kennen. Er zijn veel leuke boeken geschreven over meesters en juffen. Bekijk hieronder onze selectie. Leuk om kinderen voor te lezen in de zomervakantie ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar.

Boekentips
‘avonturen op school’

error: Content is protected !!