Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (1979) werkte tien jaar lang als journalist voor o.a. Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender Sublime FM. In die periode was ze ook correspondent in Londen.

Op haar 33e schreef ze haar eerste boek, een jaar later stuurde ze het boek op naar uitgeverijen en weer een jaar later lag het boek in de winkel. 

Ze schreef inmiddels vier delen van ‘Het Ministerie van Oplossingen’ en drie delen van ‘Jippie’. Haar nieuwste boek ‘Mot en de metaalvissers’ is net uit.

Naast het schrijven van kinderboeken is Sanne ook actief op Twitter als een van de zeven @kortschrijvers. Elke dag rond 18:00u verschijnt er op Twitter een verhaaltje van maximaal 140 tekens.

Sanne Rooseboom woont in Rotterdam met haar man en kinderen.  

Wat is je favoriete kinderboek?

“Dat vragen kinderen ook vaak. Maar ik heb er niet ééntje. Als kind ook al niet. Ik vind Sjakie en de chocoladefabriek mijn leven lang al een heerlijk verhaal, dus die zeg ik vaak. Maar ik heb net De Veger (van Jonathan Auxier) gelezen en vond dat heel mooi. En ik lees Robin van Sjoerd Kuyper voor aan de kinderen en dat blijft prachtig. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Las je zelf vroeger als kind veel?

“Ja! Ik ging vaak naar de bibliotheek en leende stapels. Al ging dat in vlagen hoor. Soms had ik maanden dat ik meer bezig was met buitenspelen of verhalen schrijven. Maar ook dan lag er altijd wel een boek naast m’n bed.”

Je schrijft veel boekenseries (o.a. ‘Het ministerie van Oplossingen’ en ‘Jippie!’) Weet je al van te voren dat het een serie gaat worden of ontstaat dat tijdens het schrijven?

“Ik heb Jippie! en Het ministerie van Oplossingen geschreven zonder het idee dat er meerdere delen van zouden komen. Het zijn afgeronde verhalen. Maar als je een jaar of langer in een wereld hebt doorgebracht met je hoofdpersonen, dan komt er bij mij vaak een nieuw verhaal op. Dus kwam er steeds een nieuw boek bij. Jippie heeft drie delen en Het ministerie vier en ik schrijf aan een vijfde. Het zijn wel steeds losse boeken, ik hou niet van open einden en ik wil ook geen voorspelbare verhaallijn. Mijn nieuwe boek Mot en de metaalvissers krijgt geen vervolg, dat is een avontuur dat echt eindigt op de laatste bladzijde.”

Wat is je droom?

“Op schrijfgebied is mijn droom dat ik ooit een boekwinkel in Londen in kan lopen en dan mijn boeken daar zie liggen, vertaald en al.”

Wat is je boodschap of tip voor jonge lezers?

“Veel plezier met je volgende boek!”

Leesleeuw recensie

Wij schreven een recensie over het boek ‘Jippie! En de ridders van Hak’ van Sanne Rooseboom. Klik hier om de recensie te bekijken. 

error: Content is protected !!