Roald Dahl (1916-1990) is geboren in Wales als kind van Noorse ouders. Hij is tweetalig opgevoed; thuis sprak hij Noors met zijn ouders en zussen. In 1942 is hij zijn schrijverscarrière begonnen. Hoewel Roald Dahl een leven vol dramatische gebeurtenissen gekend heeft, is hij altijd in staat gebleken de wereld door kinderogen te blijven zien. 

In de video hiernaast krijg je een rondleiding van Roald Dahl in zijn eigen schrijvershuisje. Hij legt uit wat zijn rituelen zijn om fijn te kunnen werken. En hij laat zien welke (héél bijzondere) spulletjes hij om zich heen heeft verzameld. 

De Roald Dahl-dag

Wereldwijd wordt op 13 september de geboortedag van meesterverteller Roald Dahl gevierd. Zijn boeken blijven populair en zijn tijdloos. Bijna alle illustraties zijn gemaakt door Quentin Blake. 

Er zijn veel bekende boeken (en inmiddels ook aardig wat verfilmingen), maar juist ook de iets minder bekende boeken zijn zeer de moeite waard. 

Ieder jaar staat er een boek van Roald Dahl centraal. Dit jaar is dat ‘De tovervinger’. Leerkrachten in het basisonderwijs kunnen jaarlijks een lespakket over Roald Dahl aanvragen. Deze krijg je vervolgens digitaal toegestuurd.   

Neem vooral een kijkje op de volgende site:

https://www.roalddahl-boeken.nl/

Hier vind je het laatste nieuws, informatie over de Roald Dahl-week, leuke filmpjes en kleurplaten.

 

Onze recensies.

Matilda

Matilda is een erg wijs meisje die al kon lezen toen ze drie jaar was. Haar ouders vinden haar maar lastig en kijken niet naar haar om. Gelukkig is daar juf Engel, die haar wél ziet en zich over haar ontfermt. Matilda ontdekt dat als ze zich heel kwaad maakt, ze iets kan wat niemand anders kan…

Lees onze volledige recensie hier

De giraffe, de peli en ik

‘De giraffe, de peli en ik’ gaat over een bijzonder drietal. Samen runnen ze een ladderloos glazenwassersbedrijf. Op een dag onmoeten ze Billy. Ze krijgen een bijzondere opdracht van de Hertog en worden vrienden voor het leven.

Lees onze volledige recensie hier 

De GVR

Een klassieker. Een Grote Vriendelijke Reus (GVR) die weesmeisje Sofie zijn wereld laat zien. Een wereld met een eigen taal en eigen gebruiken. Samen bedenken ze een plan om de reuzen die mensbaksels eten uit te schakelen.

Lees onze volledige recensie hier

error: Content is protected !!