"Met plezier en zelfvertrouwen lezen."

Over ons

Wij zijn twee zussen met een passie voor lezen. Naast dat we zelf graag lezen, gaat het ons na aan het hart dat het voor kinderen steeds minder vanzelfsprekend is geworden om er een boek bij te pakken. We zien dat kinderen onzeker worden en het plezier in lezen verliezen. Ze grijpen nu sneller naar een telefoon of tablet dan naar een boek. En dat is zonde, want er zijn zo ontzettend veel prachtige boeken! Bovendien is het dé manier waarop ze zich kunnen inleven in de belevingswereld van andere mensen, kennis kunnen maken met andere culturen en hun eigen gevoelens en gedachten kunnen herkennen. Dat moet en kan anders! We besloten om onze krachten en enthousiasme te bundelen en Leesleeuw op te richten. 

Leesleeuw: met plezier en zelfvertrouwen lezen!

Leonie: ''Mijn liefde voor lezen is al begonnen toen ik jong was. Ademloos luisterde ik in de klas naar juf Annemieke, die uit Spaghetti voor Menetti voorlas. Wekelijks was ik in de bibliotheek te vinden, waar Blauwe plekken indruk op me maakte. Als juf en moeder haal ik veel plezier uit Jip en Janneke, van wat mij betreft de beste schrijfster ooit: Annie M.G.Schmidt. En vergeet ook vooral de poëzie niet, in korte, prachtige zinnen breng je kinderen even in een andere wereld''

Leonie Scheers

Ik ben Leonie (1985), geboren in Nijmegen en inmiddels woon ik in Eindhoven met mijn vriend, onze twee dochters (2018 en 2019) en onze zoon (2022). Sinds 2006 ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Zowel in mijn werk als thuis zie ik dagelijks wat lezen met kinderen doet en hoe mooie verhalen bij kinderen binnenkomen. Er zijn zoveel prachtige boeken en verhalen, die wil ik graag met jullie delen en jullie inspireren. Ik hoop dat ik via Leesleeuw weer wat meer leesplezier terug kan brengen bij de kinderen.

Marloes: ''Ik kan me nog herinneren dat ik als kleuter langs het klaslokaal van groep 3 liep en daar bewonderend naar binnen keek. Ik zag allemaal woorden hangen en dacht heel bewust: 'volgend jaar ga ik leren lezen!' Tot die tijd bladerde ik ook al met plezier in de stripboeken over het schattige beertje Pol bijvoorbeeld, maar zélf leren lezen...wauw! Heerlijk om zelf boeken uit te zoeken bij de bieb en die (het liefst in de zon) te gaan zitten lezen. En daar is eigenlijk nooit meer iets aan veranderd, want dat doe ik nog steeds heel graag''.

Marloes Scheers

Mijn naam is Marloes (1982) en ik woon in Limmen (NH). Net als Leonie ben ik geboren in Nijmegen en opgegroeid in Gendt. Ik heb Gezondheidswetenschappen gestudeerd in Maastricht waar mijn interesse vooral uit ging naar de kinder- en jeugdpsychologie. Op dit moment werk ik als onderzoeker in de langdurige zorg, maar doe ik daarnaast ook vrijwilligerswerk voor de Voorleesexpress. Ik kom wekelijks bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te spelen omdat de kinderen op school een taalachterstand ervaren. Mijn doel is om kinderen het plezier van het lezen van boeken te laten ervaren en ook spelenderwijs taal aan te bieden.  Ik hoop via Leesleeuw jullie tips te kunnen geven en zo steeds meer kinderen het plezier van lezen te kunnen bijbrengen.

Steun ons met jouw aankoop 

Sta je op het punt om een (kinder)boek of reisgids te bestellen, bedenk je dan dat je met je aankoop jouw lokale boekhandel én ons kan ondersteunen! Voor dezelfde prijs en service (gratis thuisbezorging of ophalen in de winkel) kun je via onze website jouw boeken bestellen. Hiermee help je ons om deze website overeind te houden en ondersteun je tegelijkertijd jouw lokale boekhandel. 

Je betaalt niets extra’s voor je boek en je doet ons er een groot plezier mee. Heel erg bedankt alvast voor je steun! 

Hoe werkt het? 

Door te klikken op de linkjes op onze website, de paarse bestelknop op de homepage of de banners onderaan de pagina’s kom je terecht op de website van Libris. Daar is een groot aanbod van boeken te vinden en kun je je bestelling plaatsen. Omdat je via onze website een bestelling bij Libris geplaatst hebt, gaat er automatisch een klein bedrag (8% van de aankoopprijs) naar ons en je lokale boekhandel toe. 

error: Content is protected !!