Op reis

Intro

Kinderen beleven een stedentrip of een vakantie vaak op een andere manier dan volwassenen. Ze letten op andere dingen en zien meer details. Terwijl hun ouders bijvoorbeeld bezig zijn met het zoeken naar een supermarkt of het vinden van de weg, zijn kinderen vaak meer ‘in het moment’ en zien ze de kleinste details in hun omgeving. Ook staan zij nog volledig open voor alle nieuwe dingen die zij voor het eerst zien en beleven. 

Onze special ‘Op reis’ staat vol leuke boekentips voor kinderen (en hun ouders). Zo vind je er reisgidsen en atlassen speciaal voor kinderen.  Maar ook reisdagboeken en doeboeken.

Neem snel een kijkje en doe inspiratie op.
En maak er een onvergetelijke reis van!

Reisgidsen voor kinderen 

Een reisgids die aansluit op de belevingswereld van kinderen kan hun open blik extra stimuleren. Ook kunnen kinderen dan lezen over wat hen is opgevallen en leren over andere culturen. 

Tijdens een vakantie op Bali hoorden we een Nederlands kind bijvoorbeeld ooit uitroepen: ‘hé, daar ligt het geloof in zee!’ bij het zien van een offertje dat in zee dreef. 

Parijs & ik is een reisgids die de stedentrip naar Parijs voor kinderen een unieke ervaring maakt. Ze zoeken zelf de weg op hun metrokaart en kunnen je tips geven over hun favoriete plekjes in de stad.  

Afrika is een prachtig informatief boek dat als eerste kennismaking kan dienen voor jullie reis naar dit continent.

Voor vakanties of uitstapjes in eigen land is het natuurlijk ook leuk om te lezen over wat je om je heen ziet en ervaart. In Dit boek gaat over Nederland (v.a. 4 jr) kom je typisch Nederlandse gebruiken en uitvindingen tegen en ontdek je hoe veelzijdig dit kleine landje is. 

Serie: Pak je koffer!  In deze serie voor kinderen vanaf 9 jaar vind je reisgidsen voor landen zoals bijvoorbeeld Spanje, Frankrijk, Italië en Polen. Van welke sporten houden ze daar? Welk eten moet je echt uitproberen en welke dieren kun je er spotten?

In de Serie: Travelkids Asia  kom je meer te weten over de dagelijkse dingen die je opvallen nu je in Azië bent. Hoe breng je een offer in een tempel en waarom hangt er een spuit op de wc?

Reisgidsen voor ouders met kinderen

Je hebt zelf pas echt vakantie als je kinderen het naar hun zin hebben. Een cliché maar wél waar. Naast dat het fijn is om ervaringen en tips te krijgen van andere ouders, is het ook leuk om zelf op zoek te gaan naar dé ideale bestemming. Deze boeken kunnen je hier een handje bij helpen.

Serie: Op avontuur in
‘De Kleine Globetrotter’ geeft veel reistips voor ouders met kinderen. Naast hun fijne website en tijdschrift, hebben ze ook een aantal mooie boeken uitgebracht. Zo is er ‘Op avontuur in Oostenrijk en Zwitserland’ en ‘Op avontuur in Scandinavië’. Eind oktober (2024) komt daar nog Op avontuur in Frankrijk‘ en ‘Op avontuur in Italië’ bij. 

Time To Momo: Kidsproof
Met de reisboekjes van Time To Momo haal je alles uit je stedentrip. In ‘Time To Momo: Kidsproof’ staan heel vele leuke tips voor dagjes uit met kinderen in Nederland en België. Kunst kijken, leeuwen spotten, door grachten varen, ijsjes eten…. dat wordt hoe dan ook een geslaagd dagje uit met het hele gezin!

Reisdagboeken & invulboeken

Een mooie manier om al je ervaringen vast te leggen, is door een reisdagboek bij te houden. Kinderen kunnen daar opschrijven wat zij die dag hebben beleefd, maar er is ook ruimte om hun tickets of andere aandenkens op te plakken.

Vakantieklets is een boek met 36 kaarten waarop vragen en opdrachten staan voor onderweg of op de bestemming zelf. Speel bijvoorbeeld bingo door af te strepen wat je al gezien en gehoord hebt deze vakantie of schrijf je eigen restaurantrecensies.

Het Lonely planet kids vakantieboek staat vol met spelletjes, oefeningen en uitdagingen om kinderen te inspireren hun avonturen te vast te leggen. Maak een mooie playlist met favoriete vakantieliedjes of teken je eigen ansichtkaart. 

Mijn reisdagboek (Lonely planet kids) helpt kinderen om hun ervaringen en belevenissen te verwerken door te tekenen, schrijven, kleuren en aandenkens in te plakken. Ook leuk om aan je vriendjes te laten zien wanneer je weer thuis bent! 

Atlassen voor kinderen

Kinderen zijn vaak dol op weetjes en informatie. Wat is er nou leuker dan in een atlas te bekijken waar je op vakantie bent, welke landen er in de buurt liggen en hoe de vlag van het land eruit ziet. Met deze atlassen word je een echte ontdekkingsreiziger.

Het Junior Bosatlas Puzzelboek
Zin om niet alleen in een atlas te kijken, maar ook op een echte puzzelreis te gaan? Dat kan met ‘Het Junior Bosatlas Puzzelboek.‘ Onderweg zoek je op kaarten, dwaal je door steden en ontdek je de vreemdste dieren.

Doeboeken voor op reis

Heb je al een krekel gehoord? En ook al een vreemd nummerbord gezien? Ja?….bingo! Je beleeft je omgeving nog intenser met het spelen van vakantie bingo. Goed opletten en afstrepen wat je al gezien en gehoord hebt. Ook ideaal om te spelen tijdens lange autoritten. 

Kinderen zijn gek op doeboeken. Ze staan vaak boordevol met leuke verhaaltjes, opdrachten, moppen, kleurplaten en nog veel meer. Neem hier een kijkje voor een mooi overzicht van doeboeken om mee te nemen in je koffer. 

Nog meer leuke doeboeken voor op reis:

Steun ons met jouw aankoop 

Sta je op het punt om een (kinder)boek of reisgids te bestellen, bedenk dan dat je met je aankoop jouw lokale boekhandel én ons kan ondersteunen! Voor dezelfde prijs en service (gratis thuisbezorging of ophalen in de winkel) kun je via onze website jouw boeken bestellen. Hiermee help je ons om deze website overeind te houden en ondersteun je tegelijkertijd jouw lokale boekhandel. 

Je betaalt niets extra’s voor je boek en je doet ons er een groot plezier mee. Heel erg bedankt alvast voor je steun! 

Hoe werkt het? 

Door te klikken op de linkjes op onze website, de paarse bestelknop op de homepage of de banners onderaan de pagina’s kom je terecht op de website van Libris. Daar is een groot aanbod van boeken te vinden en kun je je bestelling plaatsen. Omdat je via onze website een bestelling bij Libris geplaatst hebt, gaat er automatisch een klein bedrag (8% van de aankoopprijs) naar ons en je lokale boekhandel toe. 

error: Content is protected !!