Mies van Hout

Mies van Hout (1962) is geboren in Eindhoven. Als kind had ze een enorme leeshonger én tekende ze graag. Op haar twaalfde wist ze al dat ze daar haar beroep van wilde maken. Ze volgde de lerarenopleiding in Tilburg en later de opleiding Grafisch ontwerpen aan de Kunstacademie in Groningen. Tegenwoordig illustreert Mies van Hout haar eigen boeken voor jonge kinderen en maakt ze illustraties voor boeken van o.a. Paul Biegel en Hanna Kraan. 

Wat is uw eigen favoriete kinderboek?

“Dat is moeilijk kiezen. Ik hou van veel boeken en die kunnen heel verschillend zijn. Een mooi boek dat ik kan aanbevelen is ‘Torenhoog en Mijlen breed‘ van Tonke Dragt.”

Las u zelf vroeger als kind veel of tekende u liever?

“Allebei eigenlijk. Ik was een kind met een eindeloze leeshonger. Ik verslond hele series, het liefst spannende avonturenboeken. Maar ik was ook vaak aan het tekenen en schilderen. Toen ik 12 jaar was wilde ik al tekenaar worden.”

Bent u op dit moment bezig met een nieuw boek of project?

“Ja, ik ben bezig met een met een peuterboek, maar daar kan ik nog niks over zeggen. Ik ben nog in de beginfase.” 

Wat is uw boodschap of tip voor jonge lezers?

“Lees wat je mooi vindt, maar lees niet alleen de bekende populaire boeken. In een goede kinderboekwinkel werken mensen die veel weten van kinderboeken. Als je daar vraagt welk boek bij jou past, dan kunnen ze je vast helpen.”

Leesleeuw recensie

Wij schreven een recensie over het boek ‘Vrolijk’ van Mies van Hout. Klik hier om de recensie te bekijken. 

Ook schreven wij een recensie over ‘De dwergjes van Tuil’, geschreven door Paul Biegel en geillustreerd door Mies van Hout, Klik hier om de recensie te bekijken.

error: Content is protected !!