Heb jij misschien Olifant gezien?

‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ is een erg grappig prentenboek. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de voorlezer zal er regelmatig een glimlach op het gezicht verschijnen.

Olifant en het jongetje spelen verstoppertje. Olifant waarschuwt het jongetje vooraf: ‘Oja, maar je moet wel even weten dat ik HEEL ERG goed ben in verstoppertje.’

Op de prachtige prenten daarna zie je Olifant overal heel duidelijk verstopt zitten. Het jongetje ziet hem niet, of doet hij alsof..?

Als Olifant en het jongetje elkaar daarna eindelijk gevonden hebben, komt schildpad aangelopen. Hij vraagt of ze zin hebben om mee te doen met tikkertje. Want daar is hij toevallig HEEL ERG goed in… 

Leuk om te doen:

Speel zelf ook verstoppertje met kinderen, het blijft een leuk spel. Speel het spel in huis, maar bijvoorbeeld ook in het park of in de speeltuin. Geen zin meer in verstoppertje? Stap dan over op tikkertje, net zoals schildpad in het boek. Maak het extra leuk door er ‘olifant-tikkertje’ van te maken. Doe een ‘olifantstaartje’ achter in je broek en probeer deze bij de ander te pakken te krijgen (variant op kat-en-muis tikkertje).

Meer boeken van David Barrow: 
Er zijn geen andere boeken in het Nederlands verschenen van David Barrow.

Meer boeken over verstoppertje spelen:

Op YouTube staat een mooi filmpje gemaakt bij het boek ‘Heb jij misschien Olifant gezien?’ Klik hier om het filmpje te bekijken.

error: Content is protected !!