Annemarie van Haeringen

Annemarie van Haeringen (1959) volgde de lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid in Tilburg en koos vervolgens voor het hoofdvak illustratie op de Rietveld Academie. Na haar afstuderen in 1983 ging ze meteen aan de slag als illustratrice van kinder- en jeugdboeken. Ze debuteerde in 1985 met het boek ‘Kattesprongen en reuzestappen’.

Annemarie van Haeringen won veel prijzen voor haar boeken, waaronder een Gouden Penseel voor ‘Malmok’, De prinses met de lange haren’ en ‘Beer is op Vlinder’. Onlangs won ze samen met Bibi Dumon Tak de Woutertje Pieterse Prijs voor het boek ‘Vandaag houd ik mijn spreekbeurt over de anaconda’. 

Foto: Iona Aalders

Aan welk boek uit uw jeugd heeft u goede herinneringen?

Sjakie en de chocoladefabriek van Roald Dahl.”

Was u vroeger veel aan het tekenen of had u andere hobby’s?

“Ik was als kind extreem verlegen dus ik tekende heel veel en ik sprak niet…”

Werkt u op dit moment aan een nieuw boek of project?

“Mijn nieuwste prentenboek zit nu in de eindfase en verschijnt eind augustus. Het heet ‘voorbij de wolken‘ en gaat over een geit die aap heet.”

Heeft u vaste rituelen tijdens het illustreren?

“Waarschijnlijk heb ik vaste rituelen al zie ik dat zelf niet zo. Kroontjespen scherpen met mesje, aan mijn penseel likken (wat slecht is volgens de mensen die dat weleens zien…maar zo komt er wel een mooie punt aan mijn penseel.”

Wat is uw boodschap of tip voor jonge lezers?

“Lezen wat je leuk vindt en waar je blij van wordt!”

Leesleeuw recensie

Wij schreven een recensie over het boek ‘De prinses met de lange haren’ van Annemarie van Haeringen. Klik hier om deze recensie te lezen.

error: Content is protected !!