Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen!

Van 5 t/m 16 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek. Dit jaar staat het thema ‘Gi-ga-groen! centraal.

Deze Kinderboekenweek geeft de ideale aanleiding om extra bezig te zijn met boeken én met de natuur. 

In onze special vind je extra informatie over het Kinderboekenweekgeschenk, het Prentenboek van de Kinderboekenweek en het lied van Kinderen voor Kinderen. En natuurlijk ook veel boekentips voor alle leeftijden waarbij de natuur een centrale rol speelt. 

Laat je inspireren en wij wensen jullie een mooie Kinderboekenweek toe!

Andy Griffiths, Terry Denton, Marije Tolman & Kinderen voor Kinderen!

Ieder jaar krijgt een schrijver de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Voor het eerst is gekozen voor een buitenlandse auteur en illustrator, namelijk het succesvolle duo Andy Griffiths en illustrator Terry Denton. Zij zijn bekend van de populaire ‘De Waanzinnige boomhut’ reeks. De titel van het geschenk is: ‘Waanzinnige boomhutverhalen: over toen het Stoel-In-Je-Neusdag was en andere waanzinnige gebeurtenissen’. De vertaling is van Edward van de Vendel. Je krijgt het geschenk bij besteding van minimaal €12,50 aan kinderboeken. 

Ook is er ieder jaar een Prentenboek van de Kinderboekenweek. Dit jaar is dat ‘Egalus’ van Marije Tolman en is voor €8,25 te koop. Lees zeker ook ons interview met Marije over dit boek, haar jeugd en haar band met de natuur. Het interview kun je hier lezen. Ook was ze te gast bij de Grote Vriendelijke Podcast om over haar prentenboek te praten. Deze aflevering kun je hier beluisteren. 

En tot slot is er natuurlijk ook weer een prachtig lied van Kinderen voor Kinderen. Dit jaar geschreven door Janneke Schotveld. Klik hier en dans en zing lekker mee!

Onze tips!

De dwergjes van Tuil
We volgen Kleine Pier met zijn dwergenvolk op al hun avonturen. Ze sluiten vriendschap met het  bijen en trotseren samen alle seizoenen. Kleine Pier mag dan wel de jongste zijn van het stel, hij is vaak de dapperste en heeft de slimste plannetjes.  

Geschreven door Paul Biegel
Geillustreerd door Mies van Hout. 

Klik hier om naar de recensie te gaan.

Een krekel in mijn slaapzak
Ontdek de prachtige natuur in dit boek: een sprinkhaan in je tuinbroek, een nacht vol sterren, schoenen vol met steentjes… Het jaar rond met deze mooie natuurversjes.

Geschreven door Suzanne Weterings.
Geïllustreerd door Annette Fienieg.

Klik hier om naar de recensie te gaan.

Terra Ultima
Winnaar van het Gouden Penseel 2022. Ontdekkingsreiziger Raoul Deleo ontdekte een heel nieuw continent: Terra Ultima. In dit boek doet hij verslag van zijn expedities en ontdekkingen, Wat dacht je bijvoorbeeld van het flamingohert en de koraalpanter?

Geschreven en geïllustreerd door Raoul Deleo. 

Klik hier om naar de recensie te gaan.

Op zoek naar meer kinderboeken op onze site in het thema natuur? Neem hier een kijkje op onze overzichtspagina. 

error: Content is protected !!