Kinderboekenweek 2021: Worden wat je wil!

Van 6 oktober t/m 17 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek! Dit jaar staat het thema ‘Worden wat je wil’ centraal. Een mooi thema om met kinderen over te praten en vooral om over te fantaseren. In deze special geven we je meer informatie over de Kinderboekenweek en geven we natuurlijk ook weer veel boekentips.

‘Dus, droom de mooiste dromen,
ook al ben je klein.
Want als je in jezelf gelooft,
kun je alles zijn’

* Uit: Wat wil ik worden? Lucy Fleming en Frances Stickley.

 

Bette Westera, Mark Janssen & Kinderen voor Kinderen!

Ieder jaar krijgt een schrijver de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Dit jaar heeft Bette Westera deze mooie taak op zich genomen met het boek: Tiril en de toverdrank. Je krijgt het Kinderboekenweekgeschenk bij aankoop van €12,50 aan boeken.

Ook is er ieder jaar een Prentenboek van de Kinderboekenweek en is dit jaar gemaakt door illustrator Mark Janssen. Het heet ‘Dromer’ en gaat over Aron, die de wereld op verschillende manieren een beetje mooier maakt. Voor €7,25 is dit prentenboek te koop tijdens de Kinderboekenweek.

En tot slot is er natuurlijk ook weer een prachtig lied van Kinderen voor Kinderen, Dans en zing lekker mee!

Onze tips!

Boer Boris en bakkertje Bas
Paard Knol is jarig! Boer Boris belt bakkertje Bas om een speciale taart te laten maken. Een taart van haver en biet, van gort en gras en van stro en hooi. Maar ojee, bakkertje Bas rijdt in de sloot…Gelukkig kan Boer Boris hem helpen. Klik hier voor de recensie.

Tim de kleine boswachter
Tim is gek op de natuur. En dat is niet zo raar, met een vader die boswachter is. Tim maakt vrienden met een lief kauwtje, die hij Hansje noemt. Én hij ontmoet een meisje, Tipi, die net als hij dol is op de natuur. Klik hier voor de recensie.

Van klein tot groots: Coco Chanel
Als kind ontdekte Coco al snel haar passie voor mode en haar talent om met naald en draad in de weer te zijn. Inspirerend om te zien hoe iemand carrière heeft gemaakt door trouw te blijven aan haar talenten. Klik hier voor de recensie.

Het geheim van de smid
Dit boek is speciaal geschreven voor de Kinderboekenweek 2021, (thema beroepen) en heel geschikt voor theaterlezen. Twintig verhalen over uiteenlopende beroepen. Ieder verhaal bestaat uit 2, 3, of 4 rollen. Dat wordt dus lezen en spelen tegelijk! Klik hier voor de recensie.

De Zweetvoetenman
Een origineel boek over het Nederlands rechtssysteem. Uitgelegd aan kinderen aan de hand van waargebeurde en aansprekende zaken.
Klik hier voor de recensie.

error: Content is protected !!